CONTACT: hello@woodway.ro
Back

Miturile caselor din lemn

De-a lungul timpului casele din lemn au fost percepute greșit de publicul larg datorită unor mituri cu un impact puternic asupra deciziei de a-și construi o casă din acest material. Astfel, ne-am hotărât să prezentăm câteva dintre cele mai des întâlnte mituri și care este adevărul din spatele acestora.

WoodWay demontează orice mit legat de casele din lemn prin soluții moderne îmbinate cu tradiția și devotamentul față de cel mai nobil element arhitectural.

Rezistența scăzută la foc

De obicei, oamenii refuză din start varianta de a lua în considerare o casă din lemn din motivul că aceasta ar avea o rezistență scăzută în cazul unui incendiu. Însă, în zilele noastre, aceste construcții au proprietăți ignifuge mult înbunătățite, lucru care determină întârzierea vitezei de ardere a lemnului. Așadar, o construcție din lemn nu este inferioară celorlalte tipuri de construcții din alte materiale, atunci când vine vorba de rapiditatea cu care poate să ardă acestea.

Casele din lemn nu pot fi locuințe permanente

Foarte multe persoane asociază o casă din lemn cu o cabană în care îți poți petrece timpul doar vara, nu pot concepe ca acest tip de construcție să fie unul permanent, în care să locuiești în orice anotimp. Total fals, casele din lemn sunt foarte bune izolatoare termice, pereții acestora sunt alcătuiți din 7-9 straturi de materiale izolante. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că nu poți locui aici mereu. Vara vei avea parte de răcoarea mult dorită în zilele caniculare, și iarna te vei bucura de căldura căminului tău.

Lemnul scârțâie

Într-adevăr, acest mit poate fi unul adevărat, dar numai în cazul construcțiilor mai vechi sau la cele în care nu s-au respectat anumite reguli esențiale. O casă din lemn nu produce zgomote neplăcute dacă meșterii lucrează cu atenție, lasă rosturi între două piese din lemn și le îmbină în mod corespunzîtor. De asemenea, se pot folosi și matariale fonoizolante, precum cauciucul și pâsla ce vor asigura un cămin silențios la încheieturi.

Lemnul este un material fragil

Grație noilor mașinării și tehnologii performante de prelucrare a lemnului, acesta poate fi un material foarte flexibil și versatil, astfel poate fi tratat în diferite moduri pentru a-și îmbunătăți capacitatea de susținere. De asemenea, construcțiile din lemn au o rezistență mai crescută la cutremur față de cele din alte tipuri de materiale, aspect care dovedește că nu sunt chiar atât de fragile, nu-i așa?

Casele din lemn sunt predispuse la apariția cariilor

Cariile alături de alți factori precum alte insecte, mucegaiul, putrezirea lemnului, termitele, ciupercile și alte formațiuni organice sunt, într-adevăr un pericol pentru casa din lemn. Dar acest lucru nu mai este valabil și în prezent, deoarece cauza apariției lor se datora faptului că lemnul nu era prelucrat corect, uscarea acestuia este unul dintre cei mai importanți factori. De asemenea lemnul este tratat cu insectofungicide.

Zvonurile trebuiesc cercetate și clarificate dacă sunt sau nu adevărate, lemnul, ca și material de construcție este un material foarte complex cu numeroase beneficii la care probabil nici te-ai gândit până acum. De exemplu, o casă din lemn este foarte flexibilă și versatilă, odată construită, poate fi foarte ușor de îmbunătățit sau modificat. De asemenea, lemnul este un material de construcții elastic, astfel casa din lemn are o rezistență mai mare împotriva cutremurelor.

Laissez une réponse

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *